DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2054681-1,59%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahramanmaraş Depreminin Ardından Bölgedeki Aile Hekimleri Zor Durumda
  • Haber444
  • Sağlık
  • Kahramanmaraş Depreminin Ardından Bölgedeki Aile Hekimleri Zor Durumda

Kahramanmaraş Depreminin Ardından Bölgedeki Aile Hekimleri Zor Durumda

ABONE OL
18 Mart 2024 15:07
Kahramanmaraş Depreminin Ardından Bölgedeki Aile Hekimleri Zor Durumda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, Aile Hekimlerinin İş Bırakacağını Açıkladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bölgedeki sorunlar büyümeye devam ediyor. AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, deprem bölgesindeki aile hekimlerinin zor şartlarda görevlerini yapmaya çalıştığını ancak uğradıkları maddi kayıpların giderilmemesi nedeniyle iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

Kandemir’in Açıklamaları

Dr. Ahmet Kandemir, “Depremin ağır yaralar bıraktığı illerde Aile Hekimleri zor şartlarda görevlerini yapmaya çalışırken, uğradıkları maddi kayıpların giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’na taleplerimizi ilettik. Sonuçsuz kalan taleplerimizin sahadaki karşılığı maalesef haklarını alamayan hekim arkadaşlarımızın maddi anlamda ikinci depremi yaşamalarına neden oldu.” dedi.

“Su basan konteynerlerde, yarı hasarlı binalarda hizmet veren aile hekimliklerinde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının zorlu çalışma koşullarına bir de geçim derdi eklendi. Sesimize kulak vermeyen yetkili makamlar gerekeni yapana kadar bölgede iş bırakma eylemleri yapma kararı aldık.” şeklinde konuştu.

18 Ay Daha Uzatılması Talebi

Dr. Kandemir, bir günlük iş bırakma eyleminin 20 Mart Çarşamba günü Hatay’da olacağını belirterek, “Yıkılan ASM’lerin inşaat süreci netlik kazanmamışken, şartlar halen afet durumunda iken meslektaşlarımızın ve aile hekimliği çalışanlarının bir de geçim derdi ile boğuşması kabul edilemez. Bu nedenle daha önce uzatılan sürenin en az 18 ay daha uzatılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.