DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20716130,45%
Mersin
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lösante Hastanesi Çalışanları ve Hasta Yakınları Ankara’da Eylem Yaptı
  • Haber444
  • Sağlık
  • Lösante Hastanesi Çalışanları ve Hasta Yakınları Ankara’da Eylem Yaptı

Lösante Hastanesi Çalışanları ve Hasta Yakınları Ankara’da Eylem Yaptı

ABONE OL
7 Mart 2024 15:06
Lösante Hastanesi Çalışanları ve Hasta Yakınları Ankara’da Eylem Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lösante Hastanesi’ne Tam Ruhsat Talebi

Lösemi ve kanser hastalarının tedavisine yönelik hizmet veren ancak sadece 75 yatak kapasitesine izin verilen ve 7 yıldır tam ruhsat alamayan Lösante Hastanesi, çalışanları ve hasta yakınları tarafından Ankara’da eylem yapıldı.

Eylem Detayları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Tesa Vakfına ait Medipol Hastanesi önünde gerçekleşen eylemde, “Lösante’ye tam Ruhsat” sloganları atıldı ve ‘’Sağlık Bakanının Hastanesi kadar yatak ve doktor istiyoruz’’ yazılı pankartlar açıldı. İstanbul, İzmir, Çanakkale, Adana’dan gelen ve kanser tedavisi gören ailelerin de katıldığı eylemde, Lösante Hastanesi’ne yatak ve doktor kadrosu talep edildi.

Eylemde Yapılan Konuşmalar

Yapılan konuşmalarda, “Lösante’ye yatak ve doktor kadrosu verilmelidir. Sağlık Bakanı sadece kendi hastanesi için değil, herkes için eşit düşünmelidir. Bugüne kadar sabırla bekledik, yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ölüyor. Lösante Hastanesine engel olmayın. Çocuklarımız lösemi ve kanserden ölmesin. Hastanemize tam ruhsat verilene kadar pes etmeyeceğiz” mesajları verildi.

Lösante Hastanesi Durumu

Ankara’daki Lösante Hastanesi, Sağlık Bakanlığı denetimlerinden 100 üzerinden 99,6 puan almasına rağmen 7 yıldır tam ruhsat alamıyor ve yüzde 20 kapasite ile çalışıyor. Hastane lösemili çocukların tedavisinde yüzde 94 oranında başarı sağlıyor ancak 400 yatak kapasiteli hastaneye sadece 75 yatak için ruhsat verilmiş durumda. Bakanlık, yatak kapasitesini arttırmak için izin vermemekte ve hastanenin birçok bölümü hizmete açılamamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.