DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20769611,44%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de Döviz Kuru Artışıyla İlaç Krizi Büyüyor
  • Haber444
  • Sağlık
  • Türkiye’de Döviz Kuru Artışıyla İlaç Krizi Büyüyor

Türkiye’de Döviz Kuru Artışıyla İlaç Krizi Büyüyor

ABONE OL
4 Mart 2024 15:06
Türkiye’de Döviz Kuru Artışıyla İlaç Krizi Büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre Merkezli İlaç Firması Türkiye’de İlaç Satışını Sonlandırdı

Hayati önem taşıyan bazı ilaçların Türkiye’ye ihracı durduruldu. İsviçre merkezli bir ilaç firması, Türkiye’de muadili bulunmayan epilepsi ilacının da bulunduğu 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırdığını açıkladı. Eczacılar Vakfı Genel Başkanı İhsan Turnalar, Euro kurunun 34 lira olduğu şu dönemde ilaçta geçerli kurun hala 17,55 TL olduğunu belirterek ilaç bulunabilirliğinin önemine vurgu yaptı.

Eczacılar Uyarılarda Bulunuyor: İlaç Krizi Kapıda!

Ihsan Turnalar, geçmişte defalarca uyarılarda bulunduklarını dile getirerek, ilaç krizinin çözümü için hükümetin acil bir şekilde adım atması gerektiğini belirtti. Eczacılar olarak ilaç krizinin en ufak bir sorumlusu olmadıklarını vurgulayan Turnalar, hastalarla birebir iletişimde oldukları için öfke patlamaları ve fiziki şiddetle karşılaştıklarını söyledi.

Çözüm Önerileri ve Tavsiyeler

Ihsan Turnalar, ilaç krizini aşmak için hükümetin ilaç üreticileri ve ithalatçılarıyla bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. %10 olan KDV’nin %1’e düşürülmesi önerisinde bulunan Turnalar, yerli ilaç üretimine yönelik planlamaların acilen başlaması gerektiğini vurguladı. Sağlık alanında bağımsızlığın öneminin tarih boyunca kanıtlandığını belirten Turnalar, ilaç krizinin ciddiyetine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.